Pár slov na úvod

"Ne každý je ochotný držet diety, ale jíst a hlavně žít zdravě by měl každý. Přeci jen, děláte něco pro sebe a objevíte spoustu nových chutí, nápadů, receptů a potravin. Ke zdravému životnímu stylu patří i cvičení, kterým si pomáháte k delšímu životu a hlavně k tomu, abyste se cítili skvěle! Tak proč to nezkusit! :)"

neděle 16. června 2013

Meruňkové müsli.

Ano tamtadadá první recept přichází, i když nevím zda se tohle můžu nazvat receptem. Jednoduché rychlé, chutné a hlavně - víme co jíme.
Müsli zná každý, někteří ho s oblibou (hlavně pánové) nazývají 'zrním pro slepice', ale my víme, že je dobré a zdravé. Zdráva snídaně, která nám dí potřebnou energii na začátek nového dne. Takže pokud jste ho ještě nezkoušeli doma je na čase se do toho dát!
Takže co potřebujete? Základem jsou ovesné vločky a med. Teď už záleží jen na vás co máte rádi a co si do  něj přidáte. Já jsem měla  plánu udělat si s čokoládou, sušenými jahodami a mandlemi. Ano vím, zní to skvěle, ale bohužel ani jedno jsem doma nenašla, takže se nedalo dělat nic jiného než použít zbytky, co jsem našla.

Nyní, ale už k mému výtvoru. Co je přesně potřeba a jaké nutriční hodnoty obsahuje.

70g ovesných vloček
20g pohankových vloček
10g lněného semínka
10g slunečnicových semínek
60g sušených meruněk                                                           + med na ztuhnutí a oslazení (já dávala 2 polévkové lžíce)    
         
- jedna porce 20g
kcal - 66,7
bílkoviny - 2,3g
sacharidy - 11,3g
    - z toho cukry - 3,4g
tuky - 1,4g

Postup je už velmi jednoduchý. Všechny ingredience smíchejte a dobře promíchejte. Med vám to poslepuje krásně k sobě. Vysypte na plech a pečte na 180°C cca 15 minut. Vuala máte hotovo, přimíchejte do jogurtu a mlsejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat