Pár slov na úvod

"Ne každý je ochotný držet diety, ale jíst a hlavně žít zdravě by měl každý. Přeci jen, děláte něco pro sebe a objevíte spoustu nových chutí, nápadů, receptů a potravin. Ke zdravému životnímu stylu patří i cvičení, kterým si pomáháte k delšímu životu a hlavně k tomu, abyste se cítili skvěle! Tak proč to nezkusit! :)"

neděle 15. září 2013

Jídelníček - 13.9.13 a recept na čokoládovou granolu s kešu oříšky

Dnes už se slovo müsli povýšilo na vznešenější úroveň a začalo se mu říkat granola. Koneckonců je to jedno, prostě to jsou zapečené ovesné vločky s čímkoliv, co máte rádi. Vždy jsem byla lína a raději si koupila müsli v obchodě, než abych se s ním 'patlala'. Nenapadlo mě, že je to ve skutečnosti taaaaaaaaaaaaakhle jednoduché a trvá to 15 minut. Lepší, chutnější a levnější. Co víc si přát? :)
Děláte si také domácí granolu? Jaké příchutě máte nejraději? 

Čokoládová granola s kešu oříšky

Ingredience: 4 lžíce ovesných vloček, 2 lžíce drcených ovesných vloček, hrst kešu oříšků, 20g hořké čokolády, 1 lžíce datlového sirupu, 2 lžíce medu, 3 lžíce vody, 2 lžíce holandského kakaa

Postup: Ve větší misce zamíchejte vločky dohromady. Kešu oříšky a čokoládu nasekejte (nadrťte) na menší kousky a přidejte do směsi. Přidejte med, datlový sirup a vodu. Promíchejte a vložte na pečící papír. Pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 10-15 minut. Po vychladnutí uchovejte v suchu. 



Snídaně
cottage sýr, jablko, broskev, fík


Svačina
2 knäckebroty s lučinou a se šunkou, okurka


Oběd
zapečené penne s kuřecím mase, zelný salát


Večeře
zeleninový salát (rukola, okurka, paprika, ředkvičky) s kešu oříšky, fitness chléb, tvaroh


Žádné komentáře:

Okomentovat