Pár slov na úvod

"Ne každý je ochotný držet diety, ale jíst a hlavně žít zdravě by měl každý. Přeci jen, děláte něco pro sebe a objevíte spoustu nových chutí, nápadů, receptů a potravin. Ke zdravému životnímu stylu patří i cvičení, kterým si pomáháte k delšímu životu a hlavně k tomu, abyste se cítili skvěle! Tak proč to nezkusit! :)"

pátek 11. dubna 2014

Pečeme bez mouky - banánová buchta

Pořád se snažím hledat recepty na nějaké zdravé dobroty, nejlépe buchty a různé dortíky, nejlépe bez mouky. Snažím se vždycky recept trochu obměnit a zjišťovat, jak ten recept vylepšit a udělat ho aspoň několikrát, do té doby než se o něj podělím s vámi.
Poslední dobou máme doma hromady banánů! Zkoušela jsem banánovou zmrzlinu, palačinky, buchtu i různé kašičky. Mým favoritem je stejně banán 'syrový' , i když v téhle buchtě je také k neodolání.

Takže teď už k receptu. 
Inspirovala jsem se u Verči na http://healthylifestylebyme.blogspot.cz/

Ingredience: 3 velké přezrálé banány, 3 vejce, kypřící prášek, 80g strouhaného kokosu, + něco na víc (oříšky, rozinky, cokoliv co máte rádi)
- pro ty, kteří by uvítaly více bílkovin, přidejte odměrku proteinového prášku (vyzkoušeno s čokoládovým a výsledek skvostný! :) )

Postup: Banány rozmixujeme s vajíčky a kokosem. Do směsi přidáme 1/2 pytlíčku kypřícího prášku a zamícháme. 
Do předem vymazané a kokosem vysypané formy nalijeme směs. Navrch nasypeme to co máme rádi. Já použila nasekané oříšky (vlašské, lískové, mandle a kešu) a ještě jsem si vše posypala skořicí. 
Formu dáme do předem předehřáté trouby na 180°C a pečeme 20-30 minut. (záleží zda pečete v hluboké formě nebo na plechu)

PŘED upečením


PO upečení 



Žádné komentáře:

Okomentovat